onsdag 25. mars 2015

Boller med plommer



Boller med plommer

ca. 20 stk

1 kg kokt poteter
20-25 stk plommer
350 g hvetemel (avhengig av mel)
130 g margarin/smør
1 ts malt kanel
150 gram griljermel smuler
sprøyting av melis og kanel 


  • Skrell potetene, vask og skjær den i terninger og kok. I mellomtiden, vaske plommer, stein dem. Mos potetene, la avkjøles. 
  • Stor kjele ca. 5 liter vann til å koke. Potetene, rør inn melet, tre gram smør, en klype salt og kna grundig. 
  • Rull det ut på melet bord ca.8mm og kuttet i 6x6 cm kvadrater. 
  • Midten av hver firkant med ett øye plommer og dryss med en klype sukker med kanel. 
  • Toppene er foldet nudler, dumplings og vridd mellom to hendene. 
  • Pass på at deigen er helt sluke plommene. 
  • Legge nøye kokende vann for halvparten av dumplings, vente til de stiger til overflaten og
  • la det koke i ytterligere 3-5 minutter.
  • I mellomtiden gjør resten stek brødsmuler. 
  • Ferdige bollene snu og brødsmuler. Sett tallerken, dryss med melis og kanel.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar