Boller med plommer
ca. 20 stk
1 kg kokt poteter
20-25 stk plommer
350 g hvetemel (avhengig av mel)
130 g margarin/smør
1 ts malt kanel
150 gram griljermel smuler
sprøyting av melis og kanel
20-25 stk plommer
350 g hvetemel (avhengig av mel)
130 g margarin/smør
1 ts malt kanel
150 gram griljermel smuler
sprøyting av melis og kanel
- Skrell potetene, vask og skjær den i terninger og kok. I mellomtiden, vaske plommer, stein dem. Mos potetene, la avkjøles.
- Stor kjele ca. 5 liter vann til å koke. Potetene, rør inn melet, tre gram smør, en klype salt og kna grundig.
- Rull det ut på melet bord ca.8mm og kuttet i 6x6 cm kvadrater.
- Midten av hver firkant med ett øye plommer og dryss med en klype sukker med kanel.
- Toppene er foldet nudler, dumplings og vridd mellom to hendene.
- Pass på at deigen er helt sluke plommene.
- Legge nøye kokende vann for halvparten av dumplings, vente til de stiger til overflaten og
- la det koke i ytterligere 3-5 minutter.
- I mellomtiden gjør resten stek brødsmuler.
- Ferdige bollene snu og brødsmuler. Sett tallerken, dryss med melis og kanel.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar