torsdag 26. mars 2015

Micro Karameller


MicroKaramellerMicro Karameller


Tidsbruk: i underkant av 15min + tid for avkjøling (går fort i kjøleskap)
  • 1dl kremfløte
  • 1dl lys sirup
  • 1dl sukker
  • 1ss smør
  • evt 10 mandler og 2ss pistasjenøtter)


Finn frem små former eller en bakepapirkledd ildfast form, og en bolle som rommer ca. 1,5l og tåler micro. Bland fløte, sirup og sukker i bollen. Sett bollen inn i microen på full effekt i 9-10min. Rør litt, og sett den tilbake og kok noen minutter til. Pass GODT på de siste minuttene. Det koker veldig fort over. Om du ser det er på tur å koke over, åpner du døra til microen og lar den stå litt på gløtt til blandinga har roa seg litt, så lar du den koke videre. Gjenta om nødvendig. Fargen skal være nøttebrun, og blandinga skal være seig. Om du vil tilsette mandler og nøtter i karamellen rører du det inn nå, sammen med smør. Avkjøles og oppbevares kjølig 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar